Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind

Kræftrådgivningscenter i Roskilde indviet

Fredag d. 15. august 2014 blev det nye kræftrådgivningscenter, Livsrum, i Roskilde indviet.

ELINDCO har været totalentreprenør på byggeprojektet og dermed ansvarlig for hele byggeprocessen fra første streg blev tegnet til færdigt byggeri.

Til indvielsen var det nye hus fyldt op af glade og forventningsfulde mennesker; stedets kommende brugere, pårørende og personale såvel som de involverede parter i forbindelse med realiseringen af byggeprojektet.

Den røde snor blev klippet af bruger af kræftrådgivningen Maria Kristensen, og rådgivningsleder Jette Winge bød herefter velkommen i det nye hus, som allerede nu få uger efter ibrugtagelsen haft skabt stor glæde og tilfredshed.

Formand for Kræftens Bekæmpelse Frede Olesen og Roskildes Borgmester Joy Mogensen var blandt talerne på indvielsesdagen. De udtrykte begge deres glæde over, at Roskilde har fået en nyt rådgivningscenter, der kan skabe trygge omgivelser for borgere, der på den ene eller anden måde har fået kræft tæt ind på livet.

Som bruger af kræftrådgivningen, fortalte Karsten Wilms om, hvordan han havde benyttet sig af rådgivningstilbuddet i forbindelse med sin egen kræftsygdom og hvordan dette havde været en stor hjælp og støtte i en kompliceret tid. Dermed blev Livsrums berettigelse neglet fast med syvtommersøm, og hos ELINDCO er vi glade for at have ledet et byggeprojekt, der i mange år fremover kan hjælpe kræfteramte borgere og deres familier.

Kræftrådgivningscenteret i Roskilde er ét ud af i alt 7 nye centre, der er blevet til i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og Realdania. Som vinder af totalentreprenørkonkurrencen har ELINDCO stået for projekteringen og byggeriet af det nye center i Roskilde.

Selve bygningen er opført med præfabrikerede kassetter som er beklædt med ædeltræ og eternit på facaderne samt eternit på taget. Den består af 3 huse, der er flettet ind i hinanden og disponeret med et rummeligt vindfang, der fører ind i husets hjerte – et lyst og højloftet fællesrum med et køkken og reoler fra gulv til loft. Rummet åbner op og inviterer ind i husets andre rum med værksted, bibliotek, lounge, samtale- og træningsrum. Overalt er der indbygget små nicher og bænke for at skabe en hjemlig og hyggelig atmosfære.

Selve byggeprocessen tog et år og den samlede entreprisesum var på 11 mio. kr.

Livsrum 1 Livsrum 2 Livsrum 4
Livsrum 5 Livsrum 7 Livsrum 8