Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind

Rejsegilde på Bevægelseshuset Spiralen

Håndværkere, arkitekter og repræsentanter fra Kalundborg Kommune var samlet til rejsegilde på ’Bevægelseshuset Spiralen’ onsdag eftermiddag d. 13. april 2016.

Der er ikke mange steder, hvor det nye bevægelseshus Spiralen kan sammenlignes med et almindeligt hus - de mange skæve og buede vægge og lofter har i dén grad udfordret håndværkerne, hvilket kom frem under talerne i forbindelse med det traditionelle rejsegilde.

”Det her byggeri er på mange måder arkitektonisk banebrydende, ikke bare i Kalundborg men også på landsplan. Det er meget specielt og spændende, og så er det banebrydende på den måde at dyrke idræt på, nu får vi lige pludselig noget til de mange individuelle idrætter”, sagde borgmester Martin Damm i sin tale.

Borgmesteren kunne også fortælle at hele byggeriet er lovet færdigt i uge 51 - ”det bliver en rigtig spændende julegave til borgerne”, sagde Martin Damm.

Efter taler kunne de fremmødte gå rundt på de forskellige etager og se hvor langt byggeriet var kommet frem, inden der var pølser i flere varianter til gæsterne.

 

”Bevægelseshuset får en spiralformet og åben arkitektur, omkranset af en ’bjergsti’. Arkitekturen har til formål at integrere formelle og uformelle aktiviteter, så huset bliver en naturlig del af lokalområdets hverdag. Bevægelseshuset vil i dagtimerne lægge hus til idrætsundervisning og andre aktiviteter for Skolen på Herredsåsen og Børnehusene ved Fjorden, og kampsport, dans, gymnastik m.m. i eftermiddags- og aftentimerne. Kombinationen af skole- og foreningsliv skaber gode muligheder for at udvikle idrætsundervisningen i tråd med skolereformen, samt for at rekruttere nye medlemmer til foreningerne”.

 

Rejsegilde Spiralen_1

Rejsegilde Spiralen_2

 

Rejsegilde Spiralen_6

 

Rejsegilde Spiralen_5