Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Klosterbanken, Slagelse Boligselskab

Sagsnavn Klosterbanken Sag -615-1

 

 

Sagsnummer 615
Entreprise Hovedentreprise
Entreprisesum 2,6 mio. kr.
Bygherre Slagelse Boligselskab
Byggeperiode November 2013 - april 2014
Arkitekt Bernd Kjelland
Ingeniør Fjerring A/S
Beliggenhed Slagelse
Egenproduktion 0,8 mio. kr.
Bruttoareal 300 m2

På Klosterbanken 21-23 i Slagelse har ELINDCO udført en ombygningsopgave for Slagelse Boligselskab.

Opgaven omfattede ombygningen af lokalerne i et tidligere erhvervslejemål, der var supermarked tilbage i 1970’erne og senere et solcenter. Erhvervslejemålet er placeret i midten af en boligblok, der indeholder en bolig i den sydlige ende og et fælleslokale i den nordlige ende.

Formålet med ombygningen er at skabe såkaldte ”skæve boliger” til særligt udsatte borgere. Man skulle umiddelbart tro, at denne betegnelse var diskriminerende. Navnet er dog både officielt og legalt at bruge om boliger til personer med væsentlig anderledes adfærd og/eller misbrug, der kan bo alene, men stadig har brug for hjælp fra en nærliggende institution.

Med ombygningen er der nu etableret 5 boliger med indgang ud mod Klosterbanken – idet der herved opnås adgang efter tilgængelighedsreglerne – og med en 2,5 meter bred aflukket terrasse mod vest.

Boligerne er lige store og indrettet ens med et vindfang, et opholdsrum med åbent køkken, et værelse og et badeværelse. Til boligerne er knyttet et fællesrum, der er placeret ved afdelingens fælleshus. Fællesrummet er en del af det samlede projekt og skal blandt andet bruges til møder mellem beboerne og institutionen Toften, ligesom det kan bruges til forskellige fælles arrangementer.

Boligerne blev indviet den 11. april 2014 med deltagelse af boligminister Carsten Hansen, borgmester Sten Knuth, m.fl.

Hent projektet som pdf