Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

HK, Hersegade

Sagsnavn HK, Hersegade Sag -590-1

Sag -590-2

Sagsnummer 590
Entreprise Hovedentreprise
Entreprisesum 8,7 mio. kr.
Bygherre HK Sjælland
Byggeperiode marts 2013 - november 2013
Arkitekt Mangor & Nagel A/S
Ingeniør Dominia A/S
Beliggenhed Roskilde
Foto ELINDCO Byggefirma A/S
Egenproduktion 2,7 mio. kr.
Foto Jeppe Carlsen

ELINDCO har gennemført en facaderenovering af HKs bygninger på Hersegade i Roskilde.

Mere konkret har Hersegade 11 fået 32 nye træ-alu vinduer og udskiftet 30 m facade til alu-alu. Derudover er den øverste halvdel af huset blevet beklædt med Alucobond, og den nederste med teglskaller. Foruden det kosmetiske, er det meste af facaden blevet genopbygget i slidset stål og isoleret, da isoleringen i den oprindelige facade var ikke-eksisterende.

Hersegade 13 har fået udskiftet 16 vinduer, og 15 m facade til træ-alu. Denne bygningsfacade er desuden pudset med Sto puds, og bygget op med slidset stål og isoleret.

På Hersegade 13 har ELINDCO lagt nyt tagpap på 2/3-dele af det eksisterende tagpap, fire ovenlyskupler er udskiftet, og det resterende tag er blevet bygget op med kileskåret isolering og ny tagpap. På Hersegade 11 er hele taget blevet fjernet og genopbygget med kileskåret isolering og en platform i stål til et ventilationsanlæg.

Ejendommen på Hersegade 11 er opført i 1968 og ombygget indvendigt i 1993. Ejendommen har en lille ejerforening, hvoraf tre er boligejere på 2. sal. Bygningen er oprindeligt opført i jernbeton og udført med en søjle/drager-konstruktion.

Ejendommen på Hersegade 13 er opført som en biograf i 1971 og ombygget til administration i 1985. I denne forbindelse blev der blandt andet indskudt en ekstra etage i biografsalen i bagbygningen.

Hent projektet som pdf