Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Livsrum, Kræftens Bekæmpelse

Sagsnavn Livsrum, Kræftens Bekæmpelse Sag -589-4

Sag -589-6

Sag -589-5

Sag -589-1

Sagsnummer 589
Entreprise Totalentreprise
Entreprisesum 13,3 mio. kr.
Bygherre Kræftens Bekæmpelse
Byggeperiode August 2013 - juli 2014
Arkitekt Adept A/S
Ingeniør Sloth Møller A/S
Beliggenhed Roskilde
Bruttoareal 600 m2
Foto Jeppe Carlsen

Som totalentreprenør har ELINDCO opført det nye kræftrådgivningscenter, Livsrum, i Roskilde.

ELINDCO opstartede bygningsarbejdet i august 2013, og efter udgravningen af en del forurenet jord blev det egentlige arbejde med opførelsen af det nye rådgivningscenter påbegyndt.

Bygningen består af 3 huse, der er flettet ind i hinanden. Det er disponeret med et rummeligt vindfang, der fører ind i husets hjerte - et lyst og højloftet fællesrum med et køkken og reoler fra gulv til loft. Det er et rum, der åbner op og inviterer ind i husets andre rum med værksted, bibliotek, lounge, samtale- og træningsrum. Overalt er der indbygget små nicher og bænke, der skaber hjemlighed og hygge.

Bygningen er udført med præfabrikerede kassetter, som er beklædt med ædeltræ og eternit på facaderne, og eternit på taget.

Kræftrådgivningscenteret i Roskilde er ét ud af i alt 7 nye centre, der bygges i hhv. Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde, Næstved og Herlev.  Ambitionen er at skabe naturlige og trygge omgivelser, hvor mennesker med kræft tæt inde på livet kan mødes, tale med professionelle rådgivere og deltage i aktiviteter. Rådgivningscentrene ligger alle placeret i umiddelbar nærhed af en række kræftcentre på hospitaler landet over, for at gøre hjælpen mere synlig og tilgængelig.

Livsrum i Roskilde blev officielt indviet fredag d. 15. august 2014, men allerede en måneds tid tidligere kunne Kræftens bekæmpelse åbne dørene for første gang for kræftpatienter og pårørende.

Hent projektet som pdf