Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Nyt Hvidovre Hospital, E4 + E5

Sagsnavn Nyt Hvidovre Hospital, E4 Tag + E5 Komplettering 

Sagsnummer 678+679
Entreprise Storentreprise
Entreprisesum E4: 27 mio. kr. + E5: 111 mio. kr. = 138 mio. kr.
Bygherre Nyt Hospital Hvidovre, Amager & Hvidovre Hospital
Byggeperiode Okt. 2018 - Okt. 2021
Arkitekt Link Arkitektur A/S + Schmidt Hammer Lassen Architects
Ingeniør Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Beliggenhed Hvidovre
Egenproduktion 65,8 mio. kr. 
Bruttoareal 32.500 m2

Nyt Hvidovre Hospital, E4 Tag + E5 Komplettering

Projektet er en større udvidelse af Hvidovre Hospital. Udvidelsen udføres vest for det eksisterende hospital på Kettegårds Alle 30, 2650 Hvidovre.
Den ny hospitalsfløj er på 32.500 m2, samt en tilhørende 7.750 m2 parkeringskælder. I den nye del af hospitalet etableres fælles akutmodtagelse, neonatal-, børne-, obstetrisk- og kardiologisk afdeling. Yderligere bliver der etableret et nyt samlet ankomstområde for hele hospitalet, i den sydvestlige del samt herunder en udvidelse af eksisterende parkeringskælder.

Udvidelsen er udført under hensyntagen til det eksisterende hospitals logistik og arkitektur. Med udvidelsen møder patienter og pårørende en ny ankomst, der vil fungere som hospitalets nye fælles hovedmodtagelse. Fra hovedmodtagelsen bliver man ledt ind i hospitalet og fordelt ud i de enkelte afdelinger.
Bygningens stueetage er udført med stor etagehøjde og udgør bygningens arkitektoniske base og sammenbinder de udvendige fælles gårdrum. Oppe på etagerne er de enkelte sengestuer og behandlingsrum udlagt som U-formede afsnit omkring de enkelte gårdrum.