Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Ny Burlunden

Sagsnavn Ny Burlunden Sag -588-1

Sag -588-3

Sag -588-2

 

Sagsnummer 588
Entreprise Hovedentreprise
Entreprisesum 44,4 mio. kr.
Bygherre Københavns Kommune
Byggeperiode Januar 2013 - februar 2014
Arkitekt NOVA5 Arkitekter A/S
Ingeniør Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører A/S
Beliggenhed Dragør
Egenproduktion 7,9 mio. kr.
Bruttoareal 2000 m2
Foto Jeppe Carlsen

ELINDCO har opført en ny udflytterbørnehave, der har skabt plads til godt 300 børnehavebørn i forbindelse med sammenlægningen af fire københavnske institutioner.

Institutionen er blevet opført på en grund med en bygning, der tidligere har været anvendt som feriebolig for ansatte på B&W. Byggeriet blev udført i to etaper, hvor etape 1 blev gjort indflytningsklar inden den eksisterende bygning blev revet ned for at give plads til etape 2.

Der har været meget lidt plads på grunden igennem byggeprocessen, da legepladsen fortsat skulle kunne fungere under hele forløbet, og tidsplanen var kort. For ELINDCO var projektet derfor en spændende udfordring.

Bygningen er udført i træelementer på både vægge og tag, dog med grønt tag på en del af bygningen.

Idag bruges det færdige byggeri af 4 københavnske institutioner - dog på en sådan måde, at de enkelte institutioner fastholdes som selvstændige enheder med eget personale, egne lokaler og eget udeareal. Overordnet set er den nye bygning derfor disponeret således, at de enkelte institutioner har karakter af ”egne bygninger”, selvom de er udført som et samlet bygningskompleks med fællesarealer.

Hent projektet som pdf