Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Rigshospitalet, Nordfløjen

Sagsnavn Rigshospitalet, Nordfløjen

633 Rigshospitalet

Sagsnummer 633
Entreprise Storentreprise, aptering
Entreprisesum 260 mio. kr.
Bygherre Rigshospitalet
Byggeperiode Sep. 2015 - april 2019
Arkitekt Link Arkitektur A/S, 3XN A/S
Ingeniør Sweco Danmark A/S
Landskab Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue ApS
Beliggenhed København Ø
Bruttoareal 56.000 m2
Egenproduktion 150 mio. kr.

Tilbage i september 2014 blev Elindco billigst på apteringsentreprisen ved licitationen på byggeriet af den nye nordfløj på Rigshospitalet. Rådgivergruppen på projektet består af 3XN, Aarhus arkitekterne og Grontmj, og med et samlet beløb på 184 mio. kr. er det Elindcos hidtil største byggesag.

Apteringsentreprisen omfatter udførelsen af alle indvendige arbejder i forbindelse med byggeriet af den nye behandlingsbygning med over 200 senge og knap 30 intensivsenge, 33 moderne operationsstuer, et intensivafsnit, ambulatorier, billeddiagnostisk funktion samt gode rammer til forskning. Det samlede areal løber op på i alt ca. 56.000 m2 inkl. kælder.

Nordfløjen bliver opført på hjørnet af Blegdamsvej og Frederik V’s Vej. På byggegrunden har der indtil nu ligget 2 bygninger, der husede hhv. administration, patienthotel og ambulatorier. Begge bygninger er dog blevet revet ned, og den planlagte opstart af råhuset er sat til d. 19. januar 2015. Efter tidsplanen kan Elindco starte de indvendige arbejder i bygningen til september 2015.

Opførelsen af nordfløjen sker som et led i et større ombygningsprojekt, som Region Hovedstaden har søsat, og som blandt andet også omfatter et nyt patienthotel og p-hus.

For mere information omkring byggeriet henvises til den online brochure, som der er lavet omkring Rigshospitalets nye udvidelse Rigshospitalets nye udvidelse.