Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Slagelse Sygehus

Sagsnavn Slagelse Sygehus, fælles akutafdeling Sag -562-1

Sag -562-2

Sag -562-3

Sagsnummer 562
Entreprise Fagentreprise
Entreprisesum 20,0 mio. kr.
Bygherre Region Sjælland
Byggeperiode August 2012 - november 2013
Arkitekt Henning Larsen Architects A/S og Friis & Moltke A/S
Beliggenhed Slagelse
Bruttoareal ca. 15.000 m2

Idet Slagelse Sygehus er et af de fremtidige fire akutsygehuse i Region Sjælland, har det været nødvendigt at udvide sygehuset med blandt andet en akutafdeling i moderne rammer.

Byggeriet på ca. 15.000 m2 er opført i fire etager inkl. kælder. Stueetagen og 1. sal rummer selve Akutafdelingen med akutmodtagelsen og i alt 50 sengepladser. På 2. sal er der afdelinger til hjertepatienter og de intensive patienter. Hjerteafsnittet har 20 senge og intensivt afsnit 15 senge.

I bygningen er der også blevet etableret to traumestuer til de værst tilskadekomne patienter med direkte adgang til en CT-scanner, røntgenrum mv. Ambulancerne afleverer patienterne helt inde i bygningen, og lægehelikopteren kan lande lige udenfor. Sengeafdelingerne på 1. og 2. sal består udelukkende af enestuer med eget toilet og bad.

I forbindelse med opførelsen af den nye akutafdeling har ELINDCO udført en fagentreprise. Arbejdet omfattede lukning af facader i glas/alu-system, levering og montering af udvendige lofter ved indgangspartiet og i ambulancegården samt udførelse af tag- og ventilationshuse.

Det færdige byggeri blev indviet først i november 2013.

Hent projektet som pdf