• image
  • image
  • image
  • image

Sterilcentralen på Herlev Hospital

Ny fuldautomatiseret sterilcentral samler sterilisering af instrumenter  

Hvad byggede vi?

ELINDCO har for Region Hovedstaden udført kompletterings­entreprisen på den nye steril­central på Herlev Hospital. Steril­centralen Herlev er et af de to nye regionale centre, der varetager rengøring og steri­lisering af hospitals­instrumenter og -udstyr i hovedstads­området.

Den nye steril­central er en fuld­automatisk central, som ved hjælp af robotter og transportbånd sætter nye standarder for fremtidens steril­centraler – såvel nationalt som interna­tionalt. En del af projektet bestod derfor også i samarbejde og koordinering med leverandører af bygherre­leverancer på vaske­udstyr, robotter og transport­bånd til vaskedelen. I forbindelse med højlageret bestod bygherre­leverancen bl.a. af pakkelager med robotter.

Bygningen, som er tegnet af C. F. Møller Arkitekter, er i seks etager, to etager under terræn og tre etager med indskudte teknik­etager og tagrum til ventilation m.v. Apteringen bestod bl.a. af: Indvendige lette vægge, lofter, gulve, indvendige døre og glaspartier, samt murer-, maler- og inventar­arbejde på samtlige etager.

Bygherre: Region Hovedstaden

Entrepriseform: Storentreprise

Entreprisesum: 44 mio. kr.

Samarbejdspartnere: C.F. Møller Arkitekter, Niras

Beliggenhed: Herlev

Omfang: Ca. 12.200 m²

Byggeperiode: December 2016 – juni 2019