• image
Visualisering af ©Erik Arkitekter

EAT Centralkøkken

Nye højteknologiske rammer til produktion af sund og bæredygtig skolemad

Hvad bygger vi?
ELINDCO står i spidsen for totalentrepriseholdet, der sammen udvikler, projekterer og opfører et nyt centralkøkken til produktion af skolemad i Københavns Kommune.

Det nuværende EAT-køkken er placeret i De Gamles By på Nørrebro i over 100 år gamle og utidssvarende faciliteter – og produktionsapparatet er presset til det yderste. Københavns Kommune vil derfor etablere et nyt, effektivt og højteknologisk køkken med et godt flow og optimale produktionsforhold. Det nye køkken skal disponeres til en produktion af 10.000 daglige portioner af skolemad til de københavnske skoleelever.

Noget af det, som der er særlige krav til, er ventilationen i byggeriet. ELINDCO har som totalentreprenør derfor særlig fokus på sin rolle som entrepriseleder på tekniske installationer. Dertil er der en vigtig opgave i at tænke køkkenets kerneprocesser ind i byggeriets design, herunder også at der skal være plads og rum til, at elever kan opleve faciliteterne på skolebesøg.

Målet er, at vi sammen leverer rammerne til et moderne centralkøkken, som laver sund og bæredygtig mad til Københavns Kommunes skoleelever.
 

  • Bygherre: Københavns Kommune
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Entreprisesum: 100 mio. kr.
  • Samarbejdspartnere: Erik Arkitekter, O.J Rådgivende Ingeniører
  • Beliggenhed: Valby
  • Omfang: 3.000 m²
  • Byggeperiode: Under udførelse