• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Hvidovre Hospital

Markant udvidelse af det oprindelige Hvidovre Hospital

Hvad byggede vi?
Nyt Hospital Hvidovre er en 32.500 m2 stor udvidelse af Hvidovre Hospital, der begyndte tilbage 2011 og som efter planen står færdigt i 2023. Den del, som ELINDCO var en del af, foregik fra 2018 til 2022.

Som en del af Nyt Hospital Hvidovre-projektet er hospitalet blevet udvidet med en fire­etagers høj fløj, der med sine 32.500 m2 rummer akut­modtagelse, børne­afdeling, obstetrik­afdeling og kardio­logi. Centralt for projektet er desuden en ny hoved­indgang, der kobler de eksisterende sygehus­funktioner sammen med det nye byggeri. Endelig etableres der også en ny p-kælder.

ELINDCO har i projektet varetaget tag- og komplet­terings­entre­priserne på den nye hospitals­fløj. (Vi har også tidligere renoveret 90 sengestuer i hospitalets eksis­terende bygninger – læs mere om denne opgaver under projektet ”NHH Sengestuer”).

Byggeriet er tæt beliggende ved det eksisterende hospital og udføres samtidigt med, at hospitalet er i drift. Udvidelsen er derfor udført under særlig hensyn­tagen til det eksisterende hospitals drift, herunder ambulance­kørsel.

Bygherre: Nyt Hospital Hvidovre, Amager & Hvidovre Hospital

Entrepriseform: Storentreprise

Entreprisesum: 138 mio. kr. (E4: 27 mio. kr. + E5: 111 mio. kr.)

Samarbejdspartnere: Link Arkitektur, Schmidt Hammer Lassen Architects, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Beliggenhed: Hvidovre

Omfang: 32.500 m²

Byggeperiode: Oktober 2018 – august 2022