• image
  • image

Sct. Anna Gade 5a

Moderne kontorlandskaber i historiske rammer

Hvad bygger vi?
ELINDCO udfører i øjeblikket en moder­nisering og renovering i Helsingør. Opgaven er at moder­nisere en række ældre kontorer og forvandle dem til et moderne kontor­landskab. Derudover etablerer vi et nyt køkken og bade­værelser samt garderobe til fælles­område. På installations­siden etablerer vi desuden nye ventilations­anlæg, ligesom vi opfører bade­værelser i kælderen til personalet.

Undervejs i vores proces har vi revet flere ikke-bærende vægge ned for at skabe tids­svarende moderne kontor­landskaber i form af store åbne rum. Desuden har vi gravet ud i kælderen for at få mere loftshøjde til nye mødelokaler. Dette arbejde betød dog opdagelsen af en række arkæolo­giske fund (læse mere nedenfor). Endelig har vi etableret to nye kviste på 2. sal, ligesom alle vinduer bliver udskiftet.

Historiske kontorlandskaber
Ejendommen i Helsingør er bevarings­værdig i klasse 4, og er et typisk byhus opført i 1880 med høj kælder, to etager og udnyttet tag­etage midt i det centrale og gamle Helsingør. Under udgrav­ningen af kælderen tilbage i maj 2021 opdagede vi derfor også et gulv af teglstens­fliser, der kunne dateres helt tilbage til 1600-tallet. Derefter tog Museum Nord­sjælland over og fandt alt fra kanon­kugler og kridtpiber til latriner og velbevarede menneskelige efter­ladenskaber. Vigtige fund, der fortæller en masse om livet i Helsingør for 400 år siden. Det betød dog også, at byggeriet blev udskudt i 6-7 måneder.

Bygherre: Helsingør Kommune

Entrepriseform: Hovedentreprise

Entreprisesum: 19 mio. kr.

Egenproduktion: 1,5 mio. kr.

Samarbejdspartnere: Dal & Lindhardtsen, ARRI Rådgivende Ingeniører og Barion

Beliggenhed: Helsingør

Omfang:1.500 m2

Byggeperiode:Under udførelse