Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind

1. spadestik til nyt kræftrådgivningscenter taget

Fredag d. 21. juni 2013 blev første spadestik det nye kræftrådgivningscenter Livsrum i Roskilde taget.

ELINDCO vandt projektet ved en totalentreprisekonkurrence i januar måned sammen med arkitektvirksomheden Adept og ingeniørvirksomheden Sloth Møller. Nu er det klar til at blive realiseret.

Fredagens arrangement, der desværre ikke gik glip af en ordentlig regnbyge, blev naturligvis afholdt på den kommende byggegrund, der ligger i umiddelbarnærhed af Roskilde Sygehus og som nabo til Roskilde Kommune.

Blandt dagens talere var repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse og Realdania, der i samarbejde har søsat projektet samt. Med forventningens glæde i stemmerne blev der bl.a. takket for det fremtidige samarbejde omkring byggeprojektet såvel som det færdige kræftrådgivningscenter.

Også Roskildes Borgmester Joy Mogensen sagde et par ord ved lejligheden. Her fremhævede hun forventningen til et kommende tæt naboskab, hvor alle parter på trods af forskellig viden og faglighed kan skabe rum for fælles oplevelser for forskellige mennesker, der bringes sammen på grund af kræft.

To nuværende brugere og frivillige af kræftrådgivningen i Roskilde var blevet inviteret til at tage det første spadestik. ”Det er så meget hjerterum i Roskildes nuværende kræftrådgivning, at huset nu har slået revner. Der er brug for mere plads, mere livsrum”, sagde Louise Elberg inden hun sammen med Michael Schmidt tog den nypolerede spade i hånden og gravede det første lille hul i plænen til det nye Livsrum. Begge glædede de sig meget til at få mere plads og flere aktiviteter i centeret.

ELINDCO opstarter sit arbejde til august, og det nye rådgivningscenter forventes at stå klar til at byde de første kræftpatienter og pårørende velkommen til marts 2014.

Kræftrådgivningscenteret Livsrum i Roskilde er ét ud af i alt 7 nye centre, der bliver bygget i hhv. Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde, Næstved og Herlev i løbet af de næste par år.

 

589-1 589-2 589-3