Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind

HK-huset i Roskilde præmieret

HK-huset i Roskilde er blevet præmieret for den vellykkede facaderenovering, som ELINDCO har stået i spidsen for.

Det er Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde, der hvert år præmierer et renoveringsprojekt eller nybyggeri, og fredag den 31. oktober afslørede Roskildes borgmester, Joy Mogensen, foreningens præmieringsplakette på HK-huset i Hersegade.

Elindco påbegyndte renoveringen tilbage i 2013 og færdiggjorde projektet i foråret 2014. I store træk bestod opgaven i udskiftning af vinduer, genopbygning af facade afsluttet med Sto puds og ombygning af taget med efterisolering og nyt tagpap.

HK-huset er oprindeligt bygget som biograf. I 1971 opførte den lokale arkitekt Poul H. Hansen Scala - Roskildes tredje biograf. Arkitekturen faldt ikke helt i Roskildes ånd, men arkitekten formåede, at opføre en biografsal til omkring 400 mennesker uden at bygningen ved sin størrelse, væltede dimensionerne i Hersegade helt omkuld - og det var lidt af et kunststykke. I 1985 da de store biografers tid var forbi overtog HK bygningen og en anden lokal arkitekt Niels Henning Johansen stod for ombygningen til fagforenings domicil. Facaden blev ikke renoveret ved den lejlighed. Det blev den til gengæld sidste år.

HK-husets skiftede helt karakter - den grålige facade med de tunge lodrette betonbånd er nu afløst af et let og farverigt funkisinspireret udtryk.

ELINDCO var hovedentreprenør på renoveringsprojektet og Mangor & Nagel og Dominia hhv. arkitekt og ingeniør. 

Sag -590-2 Sag -590-1