Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

Islands Brygge, ny daginst.

Sagsnavn Islands Brygge, ny daginst. Sag -595-1

Sag -595-2

Sag -595-3

 

Sagsnummer 595
Entreprise Hovedentreprise
Entreprisesum 31,5 mio. kr.
Bygherre Københavns Kommune
Byggeperiode april 2013 - april 2014
Arkitekt Christensen & Co. Arkitekter A/S
Ingeniør Rambøll A/S
Beliggenhed København S
bruttoareal ca. 1200 m2
Foto Jeppe Carlsen

Som hovedentreprenør har ELINDCO opført en ny daginstitution på Islands Brygge i København.

Daginstitutionen ligger placeret på en grund mellem sejlklubberne på havnen, haveforeningen Nokken, et nyt moderne rækkehuskvarter og en omfattende udvidelse af Islands Brygges eksisterende boligområder.

Da byggegrunden består af gammel havbund og opfyld, har ELINDCO udført et selvbærende terrændæk funderet på pæle. Den bærende konstruktion er her stålrammer, der er lukket med trækassetter i tag og facade.

Selve institutionen er disponeret i ét plan som en hal og inddelt i fællesrum, mindre rum og en indre gårdhave. I fællesområderne er der god plads til, at børnene kan udfolde sig, og i de mindre rum kan børnene trække sig tilbage og slappe af. Der er også indrettet garderobe, puslerum og depotplads.

Det mest karakteristiske ved bygningen er det markante bølgede tag med skarpe vinkler, der tager hensyn til de omgivende bygninger, men samtidig giver både højde og lys ind til børnene. Det er udført med isolering og pap og afsluttet med zink.

Bygningens facader har ELINDCO beklædt dels med zink og dels med brandimprægneret trælameller. Indvendigt har vi udført vægge i gips/hulgips og lofter med perforerede stålplader, idet der er taget højde og hensyn til akustikken. De indvendige glaspartier og døre er også i træ, og der er således tale om et træhus med stor fokus på indeklimaet.

Hent projektet som pdf