Forside  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Log ind  |  Expandit  |  Tøjshop

RUC, laboratoriebygning

Sagsnavn RUC, laboratoriebygning Sag -585-3

Sag -585-2

Sag -585-1

Sagsnummer 585
Entreprise Storentreprise
Entreprisesum 34,7 mio. kr.
Bygherre Bygningsstyrelsen
Byggeperiode April 2013 - juni 2014
Arkitekt Henning Larsen Architects A/S
Ingeniør Orbicon A/S
Beliggenhed Roskilde
Bruttoareal 5000 m2
Foto Jeppe Carlsen

Fredag d. 20. juni 2014 blev RUC’s nye laboratoriebygning indviet. Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects, og ELINDCO har udført facadelukningen samt indvendige arbejder i forbindelse med byggeprojektet.

Bygningen, der har et bruttoareal på ca. 5.000 m2, skal huse flere af universitetets naturvidenskabelige fag Molekylærbiologi, Kemi, Medicinalbiologi og Miljøbiologi og vil blive benyttet af Institut for Natur, Systemer og Modeller (NSM) og af Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring (ENSPAC).

Bygningen er opdelt i tre sektioner, der harmonerer med størrelsen på de eksisterende punkthuse på RUC. Mellem sektionerne er et terrasseret landskab med trapper og plateauer designet til studiepladser og uformelle møder. Derudover rummer bygningen bl.a. særskilte forskningslaboratorier, kombinerede forsknings- og undervisningslaboratorier og kursuslaboratorier.

Med opførelsen af den nye bygning kan RUC nu tilbyde de studerende nye gunstige fysiske rammer for tværvidenskabelig og problemorienteret forskning, der lever op til universitetets ambitioner om at være et laboratorium i international topklasse.

ELINDCOs arbejde i forbindelse med byggeprojektet har bestået i facadelukning med kassetter fra Taasinge, træ-alu-vinduer fra Rationel og store facadevinduespartier fra Eiler Thomsen. Facaden er blevet opbygget med STO-puds system.

Derudover har ELINDCO udført tagpap og ovenlys, gipsvægge, indvendige døre fra Swedoor (træ) og Daloc (stål) og indvendige glasvægge fra Skandi Bo, wireværn omkring dobbelthøje rum samt gulve med PU-belægning. Lofter/skørter er udført med akustikpuds og systemlofter fra Rockfon – specielt fremstillet på modulmål til opgaven.

Hent projektet som pdf